Přednášky a workshopy

Ukazuji ostatním, jak vnést do výuky cizích jazyků svěží vítr, lehkost, hravost a radost.

Mirka Smíšková - lektorka angličtiny a němčiny

Učím lektorky a lektory, jak být dobrým kapitánem, držet správný kurz, poradit si s nepřízní počasí a bezpečně doplout do přístavu.

Ve světě cizích jazyků se pohybuji už od roku 1999. Své znalosti předávám zejména na konferencích a workshopech pro lektorky a lektory cizích jazyků naživo i online.

Moc ráda sdílím své zkušenosti z praxe se studenty jazykově zaměřených magisterských oborů na vysokých školách (PeF a FF). Je to takový můj malý návrat ke kořenům a srdeční záležitost.

Ve svých přednáškách a workshopech se zaměřuji na moderní metody a aktuální trendy ve výuce cizích jazyků, na lektorské kompetence a komunikační dovednosti a na lektorský well-being.

Témata mých přednášek a workshopů

Lektorský well-being

Mindfulness pro lektorky a lektory cizích jazyků

Lektorská práce je velké dobrodružství. Když se naučíme dobře nakládat se svými dary a talenty, mohou se dít prostřednictvím nás velké zázraky. V této přednášce se podíváme zblízka na to, jak se správně opečovat a na co se soustředit, aby se nám v naší lektorské činnosti a našem podnikání dařilo, abychom prosperovali a předešli včas syndromu vyhoření. Jak můžeme svoje podnikání přetvořit tak, aby nám fungovalo lépe a více nás podporovalo? Čeho potřebuji více a čeho potřebuji méně? Kým se musíme stát, aby mohlo naše podnikání rozkvést? To jsou otázky, na které v této přednášce najdete odpovědi.

Kreativní techniky ve výuce cizích jazyků

Potřebujete do svého lektorského života pozvat radost, hravost a kreativitu? Vnést do své výuky svěžest a lehkost?

Ráda se s vámi podělím o své zkušenosti s kreativními technikami jako jsou kreativní psaní, journaling, hand lettering, doodling, poetická kresba nebo arteterapie.

Cizojazyčná dětská literatura jako zdroj inspirace a kreativity

Vydejte se se mnou do světa dětských knížek. Cizojazyčné knihy pro děti mají při výuce i při učení cizích jazyků své oprávněné místo. Jsou skvělým zdrojem slovní zásoby. Můžeme skrze ně objevovat gramatiku. Ilustrace pomáhají rozvíjet představivost a jsou jedinečným zdrojem inspirace. Pozvěte si do svého světa a do výuky dětské knihy. Ráda vám ukážu, jak můžete plně využít jejich skrytý potenciál.

Mirky si vážím jako profesionála v oblasti jazyků, který se neustále vzdělává, mluví plynně několika jazyky a dává vždy to nejlepší, co umí. Také si na ní vážím toho, že je lidská a vždy pomůže, když je potřeba.
Mgr. Eva Pěčková, Neurolanguage Coach®zakladatelka konference Polygloti se nebiflují www.jazykový-expert.cz
Mirku znám jako skvělou přednášející na konferenci Učíme jazyky ONLINE. Mirka umí skvěle vystihnout podstatu věci, ale nezůstává pouze v teoretické rovině. Dobře kombinuje jádro sdělení s příklady z praxe. Mirka určitě bude skvělým příspěvkem i na vaší akci. Doporučuji.
Klára Pirklováorganizátorka konference Učíme jazyky ONLINE
Mirka je jazykový profík s nadšením do akce. Společně jsme se potkaly hned na několika úrovních a projektech. Nahrávaly jsme spolu rozhovor o jazykovém koučinku. Mirka nám přispěla skvělým článkem o flipped-classroom na blog pro jazykové lektory a se stala spoluautorkou naší knížky 140 + 24 úkolů pro zábavné učení cizích jazyků. V současné chvíli se s láskou a péčí věnuje anglické a německé verzi našeho nového projektu Creativa. Je nám vždy velikým potěšením Mirku oslovit, protože víme, že do výsledku dá svoje znalosti, ale i srdce.
Hana Šimáčková & Ivana Kudrnovádigitalnilektori.cz

Ráda připravím přednášku nebo workshop na míru vaší akci.

Napište mi na mirka@smiskova.cz.

Mirka Smíšková - lektorka angličtiny a němčiny